Ingredienser/virkestoffer

Aloe Vera (Aloe barbadensis)

En klar gele som virker lindrende på eksem, psoriasis, kløe, svie og minsker smerte. Geleen kan være meget effektivt på solskader og brannsår.
Den myker opp huden, og det sies at den holder rynker i ”sjakk”.
Aloe
vera virker koagulerende. I hårpleie brukes den mot flass og kløe. Gir sjelden allergiske reaksjoner.

Appelsin olje (Citrus aurantium dulcis)

I hudpleie, - rensende og oppløftende, fin til fet, ”trøtt” og moden hud.

Oljen virker astringerende og har god effekt på cellulitter.

Aprikos olje (Prunus armeniaca)
Gjenoppretter tidlig aldrende/tørr hud. Høyt innhold av vitamin A og mineraler.
Spesielt godt egnet i solkremer for sine beskyttende egenskaper. Trekker raskt inn og viker mykgjørende på huden.


Avokado frukt olje (Persea gratissima)

Avokadoolje er meget næringsrik og fuktighetsbevarende. Inneholder bl. a. A og D vitamin, kalium og klorofyll. Den beskytter mot ultrafiolette stråler
og er velegnet til
ansiktsblandinger. Øker hudens elastisitet og er særlig egnet for voksen og tørr hud.

Basilikum olje (Ocimum basilicum)
Basilikum stimulerer blodsirkulasjonen og er effektiv ved massasje av trette og ømme muskler

Brukes i hudpleiemidler mot opphovninger, blåmerker og andre bloduttredelser. Allment hud stimulerende. Duften skremmer bort insekter,
og den eteriske oljen kan brukes ufortynnet på mygg- og vepsestikk, noe som virker kløestillende og betennelseshemmende.

Bergamot (Citrus aurantium bergamia)

Denne oljen er fremstilt ved kaldpressing av den ytre delen av skallet fra "bitterappelsiner". Oljen er mørk gul og lettflytende. Den har en frisk, tørr og nesten

blomsteraktig duft med en søt undertone. Som hudolje virker den rensende og er god for fet og moden hud. Oljen virker astringerende og er fin mot celulitter.

 

Bivoks (Cera alba)

Bivoks brukes som fortykningsmiddel i salver og kremer. Bivoks absorberes ikke av huden, men legger seg som en beskyttende, voksaktig hinne utenpå.
Voksen er mer vannavvisende enn olje og fett, men tetter allikevel ikke porene. Den gir en beskyttende effekt, og er
mykgjørende.


Blåbær frukt extract (Vaccinium myrtillus)
Antioxiadant
. Antioksidanter uskadeliggjør frie radikaler, stoffer som kan skade kroppens celler, proteiner og arvestoff.
Virker desinfiserende, blodårestyrkende og allergihemmende. Inneholder vitamin A, B-kompleks og C.

Brennesle extract (Urtica dioica, nettle)

Nesle er en rik kilde for silisium, et viktig mineral for hud, hår og negler. Brennesle virker beroligende og rensende på brannsår, eksem og irritert hud,
noe som bl.a. skyldes garvestoffenes sammentrekkende egenskaper.
Regnes som en effektiv kur mot flass og har ry for å stimulere hårveksten. Regelmessig skylling av håret med neslevann gjør det glansfullt og fyldig.
Øker blodsirkulasjonen i hodebunnen og minsker fettutsondringen og er derfor gunstig ved fett hår.

Bringebær frø olje (Rubus idaeus)
Høyt innhold av vitamin E og A samt omega-3 og omega-6 fettsyrer.
Fungerer godt som solbeskyttelse, og kan bla. brukes som pleie av eksem, psoriasis.


Bygg
extract (Hordeum vulgare)

Antioxiadant. Antioksidanter uskadeliggjør frie radikaler, stoffer som kan skade kroppens celler, proteiner og arvestoff.

 

Castor olje (Ricinus communis)

Vegetabilsk mild, smakløs olje fra Castor bønner. God effekt i pleie av hudproblemer, brannsår, solbrenthet, hudrift etc.

Einerbær fruktolje (Juniperus communis)

Eineroljen dampdestilleres fra einerbær og små einerkvister. Oljen er klar og har en søt og frisk litt balsamaktig duft.
I
hudmidler virker oljen astringerende og rensende, og kan derfor være anvendbar mot akner, tilstoppete porer og generelt fet hud.
Einerolje blir ofte brukt som et duftstoff i såper, kosmetikk og parfymer, særlig i krydrede dufter.

Engelsk mynte, spearmint olje (Mentha viridis)

Avkjølende, oppfriskende, bedøvende, stimulerende, og antibiotisk. God pleiende effekt ved innsektstikk, solbrenthet, brannsår og revmatiske smerter.

Rik på vitamin C og provitamin A

Engelsk lavendel olje (Lavandula angustifolia)

Generelle egenskaper: Antiseptisk, betennelseshemmende, smertestillende og beroligende, antidepressiv, krampeløsende, virus og bakteriedrepende,

cellefornyende, vanndrivende og blodtrykkssenkende.

Huden: Sårlegende for brannsår, arr, strekkmerker, solbrenthet etc. Fin for håret, rensende og hårvekststimulerende. En svært anvendelig olje.

Eple Fukt extract (Pyrus malus)

Inneholder kraftige anti-inflammatorisk agenter(ursolic syre og quercetin).
Forebygger aldringsprovoserende
faktorerer. Hemmer fremkomsten av rynker og  virker gjenopprettende på huden.

Frankincense, Indisk salai olje (Boswellia carterii)

Generelle egenskaper: Beroligende, cellefornyende, antiseptisk og vanndrivende.

Huden: Voksen hud og rynker, vevsbevarende. Gir spenst til huden, fin for betent og sprukken hud. God effekt på arr og strekkmerker. Varm, spicy, behagelig aroma.

Geranium rose olje (Pelargonium graveolens)

Typisk kvinneolje som virker balanserende på kvinnelige hormoner, tradisjonelt anvendt ved PMS.

Huden: Pleiende effekt ved ulike hud problemer som eksem, akner, psoriasis og helvetesild. Gjenopprettende egenskaper.
Balanserende på fettproduksjonen, både for tørr og fet hud.

Granateple frø ekstrakt (
Punica granatum)

Granateple er kjent for sine antioksidantegenskaper

Antioksidanter uskadeliggjør frie radikaler, stoffer som kan skade kroppens celler, proteiner og arvestoff.

Grapefrukt  (Citrus Paradisi (Grapefruit oil)

Oljen stimulerer lymfesirkulasjonen og motvirker celulitter.

Fin for akne eller fet hud.

Grisetang (Seaweed) (Ascophyllum nodosum)

Grisetang inneholder ca 100 stk ulike mineraler og sporstoffer, et tyvetall forskjellige aminosyrer, rikelige mengder av Omega-3 fetter, samtlige vitaminer

og er en sterk antioksidant som fjerner frie radikaler og reduserer ødeleggelse/aldring av celler. Virker derfor gjenoppbyggende, styrkende og stimulerende på hud og hår.


Hamp (cannabis
sativa) (unsprayed
hemp)
Hamp
er en viktig naturressurs, og hampindustrien har vokst i Europa. Planten har en rekke egenskaper som gjør den egnet som råvare.
Blant annet er den en av verdens raskest voksende planter, og den har kraftigere fibre enn tre.
De eteriske oljene i hampen har et høyt innhold av essensielle fettsyrer / aminosyrer, Omega oljer og vitaminer og GLA.

Hestekastanje/allantoin (Aesculus hippocastanum Linne)
Hestekastanje virker antibakteriell, betennelsesdempende, astringerende,
sårhelende, mot eksem og strekkskader med mer. Antioksidant.

Honning
extract
Motvirker tørr hud og opprettholder hudens fuktighetsbalanse.

Ingefær Olje (Zingiber officinale)

Virker oppmuntrende og oppløftende, men kan også virke jordende. Varmende og kjølende egenskaper.

Antiseptisk. 


Jojoba
frø olje (Simmondsia chinensis)

Jojobaolje er en flytende voks, den harskner ikke og er ypperlig å bruke i blandinger som skal oppbevares over lang tid.

Er meget god til ansiktsolje, både til rensing og pleie, den gjør huden silkemyk og passer for alle hudtyper, -spesielt fet hud og akne.

Egner seg også godt som hårkur til tørt, livløst hår.

Kakaosmør, Cocoa seed butter (Theobroma cacao)

Kakaosmør er en beroligende emollient. Beskyttende og fuktighetsbevarende. Fin til tørr og ømfintlig hudtype.

Inneholder naturlige antioksidanter. Bidrar til å redusere dannelsen av strekk merker under f.eks. graviditet ved å holde huden myk.
 

Kamille (Matricaria eller Chamomilla recutita)
Virker
bl.a: Betennelseshemmende, beroligende, sårhelende, kløestillende, bakteriedrepende, vann -og svettedrivende.

Kanel (cinnamomum manicurist)

Det finnes ikke kliniske studier som bekrefter hvor godt kanel virker, men en rekke laboratorieforsøk viser at kanel har bred antibakteriell og

virushemmende virkning. Det sies at kanel hemmer vekst av bakterier, sopp og virus.


Kaprifolium ekstrakt (Honeysuckle extract)

Benyttet medisinsk i Kina i mange år. Betennelses/infeksjonsdempende og feber nedsettende.

 

Kardemomme olje (Elettaria cardamomum)

Oljen destilleres fra kardemommefrø og har en varm og søt krydderduft. Den anvendes sjelden i hel kroppsmassasje

men heller på mindre områder. Krampeløsende, avslappende, varmende og smertestillende muskelmassasje  til før og etter trening.

Oljen anvendes også ved fordøyelsesbesvær (magemassasje).

 

Kokos olje (Cocos Nutifera)

Fargeløs, ikke fettaktig olje som lett absorberes i huden. Fin bærer for eteriske oljer som skal trenge gjennom huden ved massasje.

Den blander seg godt med alle typer eteriske oljer. Bidrar  til å forebygge for tidlig aldring og degenerative sykdommer.

Har antioksydante egenskaper.
 

Lavendel (Lavandula angustifolia (Engelsk lavendel olje)
Cellefornyende
, god ved betennelser og virker smertestillende. Utmerket ved hudallergier, fotsopp, flass, eksem, solbrenthet, insektstikk, samt kutt og sår.
Den har også sterke sedative og beroligende egenskaper og er god ved ulike former for spenninger, depresjoner og ved søvnløshet.

 

Lavandin (lavandula hybrida)

Lavendin er en krysning mellom lavendel (Lavandula angustifolia) og spiklavendel (Lavandula latifolia). Lavendin regnes å ha tilsvarende egenskaper

som ekte lavendel.

Lime (citrus aurantifolia)

Har vist seg å virke antispetisk, oppstrammende, bakteriedrepende og dessinfiserende.
Som hudprodukt: Oljen er pleiende for ømme muskler og ledd. Kremen egner seg godt for fet hud og cellulitter.

 

Linfrø olje (Linum usitatissimum)

Linfrø olje bidrar til å behandle eksem, psoriasis, rosacea, akne og aldrende hud.

Rik kilde av alpha-linolenic acid (Ala) en av Omega-3-serien`s essensielle fettsyrer.

Mandarin (citrus reticulata)

Oljen er guloransje og har en intens, søt sitrusduft. Mandarinolje er sammen med lavendelolje en av få eteriske oljer som trygt kan brukes på barn og gravide.

I Frankrike blir den betraktet som et sikkert remedium for barn med dårlig fordøyelse, hikke, lett forstoppelse, etc.

Oljen er antiseptisk og brukes bl.a mot hudplager som kviser, fet hud, skrammer og strekkmerker.

 

Marsfiol ekstrakt (viola odorata)

Fioler har antiseptiske, betennelseshemmende og lokalbedøvende egenskaper, og har lenge vært bruk i hudpleiemidler

og som kompresser på opphovninger, eksem, saktehelende sår, verkesår og oppskrapninger.

De virker også sammentrekkende på akner, store hudporer og sprukne blodårer.

 

May Chang olje (Litsea cubeba)

I hudpleie, -rensende og oppfriskende. Egner seg godt til pleie/behnadling av fet hud og acne.

Intenst sitron aktig lukt.

Meadowfoam (limnanthes alba) seed oil

En spiselig og meget stabil frøolje fra Engkarse som inneholder 98% fettsyrer,- det største innholdet registrert i planter.

Meadowfoam  er brukt i stort omfang innen kosmetikk og hårpleieprodukter, grunnet sin meget sterke stabilitet, holdbarhet, glatthet og evne til å feste seg til huden.

Meget fuktighetsbevarende. Varme og luft resistens. Meget god emolient fordi den styrker de andre ingredinsene/oljene når den blandes med disse.

Duftbevarende og beskytter mot ultrafiolette stråler. Bra mot rynker og alderende hud.

 

Merianoregano olje (Origanum majorana)

Varmende og beroligende. Oppkvikkende egenskaper. Antiseptisk og sårhelende.

Mose rose ekstrakt (Rosa centifolia)
Virker
mot frie radikaler samtidig som de frisker opp og roer huden.

 

Nattlys olje (Oenothera biennis)
Oljen er rik på næringsstoffer, spesielt GLA (8-10%) og andre essensielle fettsyrer. Oljen kan med fordel brukes alene på eksem/psoriasis eller
som baseolje for eteriske oljer. Den virker mykgjørende, men er ikke så beskyttende som fetere oljer. Ypperlig i ansiktblandinger, spesielt for tørr hud.


Nellik olje (
Eugenia caryophyllata)

Smertestillende og betennelseshemmende egenskaper. Aromatisk, antiseptisk og bakteriehemmende.
Har en insektavskrekkende virkning.

 

Neroli, Bitter Appelsinblomst olje (Citrus aurantium amara/citrus vulgaris)

I hudpleie, - beroligende egenskaper. Egner seg godt som massasje olje, eller utblandet i badekaret.

 

Nimfrø (melia azadirachta) (neem)

Oljen fra neemfrøene har en bitter smak og en spesiell duft.

Neemolje og ekstrakter fra neemblad brukes bl.a. i India til behandling av en rekke hudproblemer. Oljen har en astringerende og betennelseshemmende

virkning som hjelper til å fremme helingen av sår og skader. Frøoljen brukes også mot hodelus, både hos voksne og barn.

Urten sies å ha god virkning mot: Innsektbitt, utslett, kviser, kløe og eksem. 

 

Nyperfrøolje (Rosa canina)
Naturlig innhold av retinsyre (A-vitaminsyre), har også noe E-viarmin.
Nypefrøoljen virker mykgjørende og fuktighetsbevarende og den trekker raskt inn i huden eller håret.
Oljen brukes først og fremst til tørr, aldrende og trett hud. Nypefrø oljen sies å være effektiv mot aldersflekker, arr og skal i tillegg kunne minske håravfall.


Oliven frukt olje (Olea europaea)

Klassisk olje for tørr og sprukken hud. Oljen er mineralrik samt  rik på E-vitamin. Fungerer som en pustende, beskyttende og fuktighetsbevarende hinne for huden.

Kaldpresset olivenolje bevarer vitaminer og vitale egenskaper inntakt.

 

Orange essential, Appelsin olje (Citrus sinensis)

Appelsinolje er en av de mest solgte eteriske oljene. Olje er fremstilt ved pressing av fruktens skall. Den har en søt, varm og frisk sitrusduft.

Som hudolje virker den rensende og er god for fet og moden hud. Samt er stimulerende for hår/hodebunnen Oljen virker astringerende og er fin mot cellulitter.
Brukt i massasje kan oljen være både oppfriskende og avslappende.

 

Palmarosa olje (Cymbopogon martinii), Blad familien

Beroligende og oppløftende, - oppkvikkende og klarnende.

I hudpleie tilfører oljen huden fuktighet og stimulerer cellefornyelsen. God effekt på acne, arr, rynker, kutt og sår. Virker rensende for alle hud- og hårtyper.

 

Patchouli olje (Pogostemon cablin)

Letter spenninger og stress. Antiseptisk og cellefornyende. Egner seg godt til pleie av skadet/sprukken hud, akner, fet hud og åpne porer.

I hårpleie; god effekt mot fett hår og flass.

Propolis

Propolis blir sett på som naturens antibiotika. Det fremstilles ved at harpiks fra planter blir tygd av honnningbier. Det er svært klebrig og blir hardt når det herder.
Biene bruker dette stoffet til å tette uønskede sprekker eller åpninger i
f.eks bikuben. Propolis benyttes av mennesker som legemiddel fordi det er bakteriedrepende.

 

Rapsolje (brassica oleifera)
Rapsolje
er naturlig rik på antioksidanten vitamin E og er kjent for gode mykgjørende og pleiende egenskaper.
Bra
for følsom, tørr og irritert hud og ved kløe og hudinflammasjoner.

 

Ringblomst ekstrakt (Calendula officinalis)

Antiseptisk og sårhelende.

God effekt i pleie av sår og skader, og ved mindre plager som sprukne lepper ,skrubbsår, solbrenthet og insektstikk.

Sammentrekkende egenskaper som vil kunne stoppe blødninger og gi rask heling, samt dempe betennelser og hevelser.

Skal være spesielt god på tørr eksem og psoriasis.

 

Romersk Kamomille olje (Anthemis nobilis)

Mild, balanserende og ypperlig i hudpleie. Spesielt fin til sensibel og betent hud. Egner seg godt til pleie av akne, allergi, forbrenninger, kutt, frostknuter og eksem.

Lindrende og beroligende egenskaper. Søtlig duft.

 

Rose Essential oil (Rosa Damascena)

Klassiker innen hud - og skjønnhetspleie.
Antiseptisk, mild og pleiende. Nærende, vedlikeholdende og fuktighetsbevarende God effekt mot uren hud og hud irritasjoner.

Spesielt egnet for sensibel og voksen hud.

Rosentre  (aniba rosaeodora)
Virker lindrende og
har en oppstrammende effekt. Nydelig duft.

 

Rosenvann, Rose flower water (Rosa Centifolia)

Antiseptisk. Mild og pleiende. Stimulerer regenerasjons prosesser. Mot uren hud og hud irritasjon. Nærende, vedlikeholdende og fuktighetsbevarende.

Anvendelig mot uren hud og hud irritasjon.

 

Rosmarin olje (Rosmarinus officinalis)

Rosmarin inneholder omkring et dusin forskjellige antioksidanter som er i stand til å uskadeliggjøre frie radikaler.
Antioksidantene bidrar til å senke aldringsprosessen i cellene.

Brukt i hudpleiemidler virker rosmarinolje rensende og stimulerende. Ved uren, eller moden hud, som samtidig er trett og blek,
kan en liten mengde rosmarin være til hjelp.

Oljen benyttes også som tilsetning til muskelbalsam og massasjeoljer hvor den har en fin virkning på stive og ømme muskler.

Rosmarin har i tillegg tradisjonelt vært viktig for behandling av hår - og hodebunnsproblemer.

 

Sandeltre olje (Santalum album)

I hudpleie er den antiseptisk og lindrende.

God effekt ved behandling av akne, uren, tørr og sprukken hud, og psoriasis.

Salvie (Salvia officinalis), sage

Utvortes brukes salvie til vask og rengjøring av eksem og utslett, og til omslag på sår som gror seint.
Salvie inneholder antioksidanter som er gagnlige for huden når urten inntas i form av te. 

Urten har en litt varm, bitter og astringerende smak.

 

Sedertre Atlas Olje (Cedrus atlantica)

Maskulin treaktige duft. Antiseptisk og anvendes ofte ved hud problemer som eksem og soppinfeksjoner.

God effekt ved behandling av fet hud, akner og flass.

 

Sheasmør (Butyrospermum parkii)

Shea smør utvinnes av sheatreets nøtter og fungerer som en utmerket emollient for pleieprodukter.

Smøret har et naturlig innhold av sårlegende allantoin. Det er meget hudvennlig og det er spesielt bra for tørr hud, eksem, kløe og solskader.

Sitrongress (Cymbopogon citratus)

Opprinnelig fra India hvor det i stort omfang har blitt brukt i medisin og matlaging. Antiseptiske og og antibakterielle egenskaper.

En effektiv innsekt avstøter.

 

Sitron olje (Eucalyptus citriodora)

Generelle egenskaper: Betennelseshemmende, bakteriedrepende, antivirus, febernedsettende, smertestillende og antiseptisk.

Huden: Betent hud, sårlegende.

Solsikke olje (Helianthus anuus)
Absorberes raskt inn i huden. Passer godt i produkter som ikke skal være så fete og tunge.
Fint til både tørr og fet hudtype.


Svarthylle Blomst extract (Sambucus nigra)

Lindrende mot kutt og sår, frostknuter, hudutslett, solbrenthet og betent eller irritert hud.

Hylleblomst vann er et godt hudpleiemiddel som renser og motvirker betennelser.

Trette øyne kan kvikkes opp med kompresser dynket i hylleblomst vann.

Tea Tree (Melaleuca alternifolia)
Oljene
fra dette bemerkelseverdige treet er meget antiseptiske, anti-viral og anti-fungal.
Et
fint hjemme rensemiddel for småkutt og mindre hudskader som forbrenning, kviser, hodebunnirritasjoner, athlete's foot, vorter med mer. 

Tempeltre (Ginkgo Biloba)
Verdens
eldste nålevende treslag. Blad og frø brukes i kinesisk medisin mot lungelidelser, senere forskning har vist at ginkgo ekstrakt, GBE,
fra
de gule høstbladene inneholder et vitamin som styrker blodkarene og reduserer produksjonen av vevs ødeleggende frie radikaler.
Bedrer
blodsirkulasjonen.

Tindved frukt ekstrakt (Hippophae rhamnoide, Sea Buckthorn)
Legende, revitaliserende og nærende. De essensielle fettsyrene, vitaminene og sterolene er viktige for å bevare en sunn og frisk hud.
Oljen svært populær å bruke i hudkremer, lotions og rynkekremer eller selvfølgelig i ren form direkte på huden. Oljen er særdeles nærende og revitaliserende
for tørr, moden og sensitiv hud, samt
eksemhudRik på antioxidanter og vitamin A.B,C og E. Bakteriedrepende egenskaper og betennelsesdempende.

Vill Kamille blomst ekstrakt (Chamomilla recutita)
Virker betennelseshemmende, beroligende, krampeløsende, avslappende, sårhelende, kløestillende og bakteriedrepende.

Ylang-Ylang olje (Cananga odorata)
Oppløftende og beroligende. Forlokkende og sensuell olje, med sterke euforiske egenskaper.
I hudpleie regulerer Ylang-Ylang talgproduksjonen og passer til både fet og tørr hud. Fremmer hårvekst og styrker neglene.


 


 



 

NYHETER
Ta en titt i vår outlet,- flere gode tilbud!
Halv pris på POGO lipbalms
Halv pris på Quick Bath vaskeservietter til hund og katt!
Telefon: 90282206